Подготовка за обновяване с версия 181218.0

03.01.2019

С цел оптимизация на програмата ПАСОСС-Счетоводство, във версия 181218.0 е разработен допълнителен файл, съдържащ информацията за фирмите и годините. По тази причина инсталацията на тази версия е по-различна от обичайната и налага предварителна подготовка. Системния файл db.cfg трябва да бъде преработен и заменен с нов файл с ново име db.mdb и нова структура. За целта, трябва да получим стария файл, да го преструктурираме и да върнем обратно новия. След това системата е готова за обновяване с версия 181218.0 по обичайния начин.

Внимание, важно за ПАСОСС 

Описаните по-долу действия са задължителни и трябва да бъдат изпълнени точно!

1. Направи цялостен архив от Главно меню>Архив>Цялостно архивиране. Този архив е единственият шанс за възстановяване на системата при евентуален авариен срив.

2. Ако по някаква причина не успяваш да направиш цялостно архивиране от програмата, намери папка data и я архивирай с външни средства, с които умееш да работиш – winzip, winrar или друго. Ако ползваш мрежова инсталация на програмата, може да видиш пътя до самата папка data на стартовия екран.

Път до папка data

При локална инсталация , пътят по подразбиране е
C:\ZEN Electronics\WinPasoss\data.

При трудност в откриването на файла, не се колебай да ни се обадиш своевременно! Надеждният архив е единственият шанс за възстановяване на системата при евентуален авариен срив.

3. В същата папка data се намира файла db.cfg, който трябва да ни изпратиш. Ако решиш, че е по-удобно, копирай файла на десктопа си. За изпращане ще ползваме нашата тикет система zenTicket (научи повече), която занапред, с оглед изискванията за защита на личните данни, ще бъде единственият начин за обмяна на файлове с потребителите.


Внимание, важно за ПАСОССВАЖНО !!!
Ако направиш копие на файла db.cfg и се подготвяш да изпратиш него за преработка, не създавай нови фирми и/или години в програмата до приключване на процедурата по замяна на db.cfg с db.mdb, но можеш да работиш спокойно и пълноценно с вече съществуващите фирми и години.


4. Изпрати ни файла db.cfg чрез zenTicket. Ако все още не си я ползвал, ето как да го направиш:

  •  Влез в профила си в service.pasoss.com с името и паролата си и избери тикет системата>
  • zenTicket vhod
  • В отворения диалог избери Помощна тема: Списък фирми Пасосс Счетоводство

zenTicket - ticket

  • Прикачи файла db.cfg и изпрати заявката.

В този профил можеш да проследиш работата с файла след получаването му. За важните действия ще получаваш и известяване по e-mail. Предстои ние да трансформираме файла и да върнем обратно през тикет системата новия db.mdb. При нормални условия това отнема няколко часа, при извънредни обстоятелства – до няколко дни. Не забравяй, през това време не можеш да отваряш нови фирми и/или години, но можеш спокойно да работиш със съществуващите фирми и години!

5. Когато върнем новия файл db.mdb, ще получиш мейл в електронната си поща. Влез в тикет системата и го изтегли.

6. Изтегленият файл db.mdb копирай в папката data, откъдето взе db.cfg.

7. Сега вече програмата е готова за обновяване по всяко време и по обичайния начин. С новата версия 181218.0 може да създаваш нови фирми и/или години.

ПАСОСС, специални условияВ случай, че срещаш трудности или имаш колебания, не се бави, обади ни се своевременно и ние ще съдействаме!

Повече информация за нашата тикет система zenTicket ще намериш тук.

Коментари са забранени.